Gratis diagnose Klik hier

Een dakreiniging uitstellen dankzij een preventieve antimoslaag

Eénmaal de dakreiniging uitgevoerd werd is het dak opnieuw kraaknet. Dit wenst men ook zo lang mogelijk te houden. Vandaar dat een preventieve antimoslaag, eveneens biologisch afbreekbaar, na de dakreiniging voorzien wordt. De beschermlaag heeft een langdurige werking waardoor de terugkeer van algen sterk geremd wordt.

De kwaliteit van het gebruikte product bepaalt het aantal jaren dat u van algen- en mosvorming gespaard blijft. Ons uitstekend product zorgt ervoor dat de dakreiniging veel minder snel moet gebeuren waardoor het genot van een proper dak langer blijft.

Wat met de dakreiniging van een poreus dak?

Na het ontmossen van daken is het bij meerdere soorten dakbedekking (oude betonpannen, kunstleien, golfplaten, ...) noodzakelijk een speciale antimos-coating als beschermingslaag aan te brengen. Het woord coating is het vakjargon voor een deklaag. Deze deklaag is in verschillende kleuren verkrijgbaar. De coating zorgt ervoor dat er een vochtwerende en gladde laag gevormd wordt. Dankzij deze laag krijgt de begroeiing geen kans meer om zich aan de kunstleien of dakpannen vast te hechten. 

Duurzaam onderhoud

Een preventieve behandeling na de dakreiniging raden wij ten stelligste aan om zo de kiemen van algen geen kans te geven. Afhankelijk van het type dakbedekking komen algen al dan niet sneller terug. Zodra men een beginnende groene schijn begint op te merken wil dit zeggen dat de kiemen aanwezig zijn en er opnieuw algengroei is. Dan stelt u een preventieve onderhoudsbeurt het best niet langer uit.

Gezien deze preventieve behandeling voor de duurzaamheid van uw dak van groot belang is nemen wij graag de opvolging voor onze rekening. Na 4 jaar wordt u, als geheugensteuntje, vrijblijvend door onze technicus gecontacteerd.

Bij de onderhoudsbeurt wordt uw dak grondig gecontroleerd, worden eventuele kleine gebreken hersteld en worden de dakgoten gereinigd. Uw dak wordt opnieuw van een nieuwe antimoslaag voorzien.