Expert in dakreiniging

Een proper dak zorgt er niet alleen voor dat je woning er mooi uitziet, maar draagt ook bij aan de kwaliteit van je woning. Te laat ingrijpen kan heel wat schadelijke gevolgen met zich meebrengen. Zo kan je dakbedekking bijvoorbeeld poreus worden, met lekkages tot gevolg. Daarom is het van groot belang om je dak tijdig en professioneel te laten reinigen. Ontdek hier alles over onze dakreiniging!

Vraag een gratis plaatsbezoek aan voor:

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2/2

dakreiniging

Voordelen van onze dakreiniging

  • Dak verkeert opnieuw in uitstekende conditie

  • Levensduur dak neemt toe

  • Zorgeloze recuperatie van regenwater

  • Onmiddellijke waardestijging woning

  • Online opvolging eigen klantendossier

  • Zichtbare controle van resultaat

  • Biologisch afbreekbare producten

  • Kapotvriezen dak wordt vermeden

Een professionele en duurzame dakreiniging

Een goede voorbereiding is van groot belang om bij de reinigingsfase niet enkel het mos zelf te verwijderen, maar ook de worteltjes ervan. Een mosdodend, biologisch afbreekbaar product wordt ten minste 1 week vóór de effectieve reinigingsfase aangebracht, zo zijn we zeker dat het product ten volle tot in de wortels gedrongen is. Deze professionele en duurzame behandeling zorgt ervoor dat mos tot in de wortels aangepakt wordt.

mosd1

Voor de echte reinigingsfase gaan we aan de slag met heet water i.p.v. enkel hoge druk. Aan de hand van het type pan en de graad van het mos, stellen we een optimale druk in voor jouw dak. Het water wordt tot minstens 70°C opgewarmd. Dankzij deze zachte reiniging overleeft geen enkel levend mosorganisme. Het tweede voordeel is dat het hete water ervoor zorgt dat het mos snel loskomt. Dit biedt als troef dat je dak vrij blijft van een nodeloze, hoge druk. Bij gebruik van klassieke hoge druk krijgt de dakpan het namelijk hard te verduren aangezien dit voor krassen zorgt. Die krassen, hoewel onzichtbaar voor het blote oog, doen absoluut geen goed aan de poreusheid van het dak.

mosc2

Nu het dak volledig gereinigd is, is het uiteraard de bedoeling dat we dit het zo lang mogelijk zo houden. Om dit te garanderen, wordt er direct na de reiniging een duurzame, preventieve anti-moslaag aangebracht. De kwaliteit van het gebruikte product om deze beschermlaag aan te leggen, bepaalt het aantal jaren dat je dak mosvrij blijft. Bij ons staat kwaliteit steeds voorop!

mosd3.2

Indien je dat wenst, voorzien wij voor betonplaten en leien dakpannen ouder dan 15 jaar een extra fase. Meteen na de reiniging brengen we 2 lagen duurzame, watergedragen coating aan op het dak. Deze professionele aanpak zorgt ervoor dat de pannen hun oorspronkelijke kleur terugkrijgen. Bovendien werken we regelmatig met de originele coating of verf van de fabrikant. Op die manier zorgen we ervoor dat het dak er terug spiksplinternieuw uitziet.

mosb4.2

Hydrofuge en dakcoating als optie bij het reinigen van een dak

Wil je je dak waterdicht maken maar weet je niet hoe? Onze hydrofuge biedt de oplossing! Door de hydrofugelaag wordt er een pareleffect bekomen op de dakpannen (zie foto) en kan het water niet in de dakbedekking dringen. Dit remt tevens het ontstaan van mossen en algen af.

Zoals hierboven vermeld, kan er bij betonpannen en leien dakpannen na de reiniging twee lagen coating worden aangebracht. Op deze manier krijgen de dakpannen hun oorspronkelijke kleur terug. In de meeste gevallen wordt er gewerkt met de originele coating of verf van de fabrikant. Indien gewenst kan je je dakpan in een ander kleur steken. Goed nieuws: op onze dakcoating geldt een garantie van 10 jaar.

hydrofuge voor na 1080x1080

Een gereinigd en beschermd dak. Onze tevreden klanten

“Ik had eerst wat schrik want mijn ouders hadden hun dak laten reinigen door een zelfstandige en het was een ramp, maar met Mos Protect ging alles goed. Alles werd proper achtergelaten, ik ben zeer tevreden over de uitvoeringen en raad ze zeker en vast aan.” 

Familie De Troye, 9300 Aalst

Blauwe Lening

Iedereen heeft recht op een gereinigd dak boven zijn hoofd. Dat is de missie waar we steeds naar streven. Niet alleen door het vakmanschap en de expertise in ontmossing. Ook door het aanbieden van een Blauwe Lening. Deze financiële formule zorgt ervoor dat jij op jouw eigen ritme kan betalen.

Blauwe Lening

Dakreiniging in jouw provincie

Mos Protect is werkzaam in heel België, we hebben dus ervaring in elke hoek van het land. Onze vakmannen staan altijd en overal voor jou paraat.

Ontdek hoe we daken reinigen in jouw provincie!

Nood aan een dakreiniging? Ontdek hoe wij jou kunnen helpen

Laat GRATIS één van onze experten langskomen.

referenties mos