Gratis diagnose Klik hier

Dak ontmossen Antwerpen

Uw dak krijgt het hard te verduren. Het is onderhevig aan heel wat externe, slechte omstandigheden in Antwerpen. Denk maar aan regen, hagel, priemende zon, sneeuwval, harde wind, ijslagen, algenvorming, mosvorming,… Door de nieuwbouwwaarde van daken is het dus zeker geen overdaad om uw dak tijdig en vakkundig te laten reinigen en beschermen!

Mos Protect is een Belgische onderneming die gespecialiseerd is in het ontmossen van daken. We hanteren moderne technieken en gebruiken biologisch afbreekbare producten. Hierdoor kunnen wij u een duurzaam resultaat aanbieden op maat. Uw dak opnieuw klaar voor de toekomst!

Dak ontmossen voor en na

Waarom uw dak ontmossen?

Het gebrek aan een goede luchtcirculatie ligt aan de basis van het ontwikkelen van mossen, korstmossen en algen. Allereerst duiken algen op. Dit zijn eencellige plantenorganismen die zich ontwikkelen via fotosynthese. Algen vormen een dunne laag die stof en vocht vasthoudt. Deze laag is dan ook de ideale bevestiging laag voor mos en kortsmos.

Dakzijdes die weinig zonlicht zien zijn hier het meest gevoelig voor. De noordkant van daken wordt van nature uit als eerste geteisterd door algen. Ook in een groene omgeving te Antwerpen met bossen of bomen zullen algen zich sneller ontwikkelen. Hierdoor kun je nadien ook met korstmossen en mossen te maken krijgen. Mossen komen namelijk op vochtige en natte plaatsen voor. Korstmossen vind je eerder op drogere plaatsen terug.

Het escalerend karakter van de types begroeiing veroorzaakt zelf het groeien van plantjes op de door mossen ingevangen aarde en stof. 

Zodra u een beginnende groene schijn begint op te merken wil dit zeggen dat de kiemen aanwezig zijn en er opnieuw algengroei is. Dan stelt u een preventieve onderhoudsbeurt van uw woning te Antwerpen het best niet langer uit!

  Hoe gaan we te werk bij het ontmossen van uw dak?

  We hanteren een moderne, duurzame techniek om uw dak te ontmossen. Uw dak ondergaat een behandeling van meerdere fases:

  1. Voorbereidingsfase

  Een goede voorbereidingsfase is noodzakelijk om bij het reinigen niet enkel het mos te verwijderen, maar ook de worteltjes van het mos. Minimum 1 week voor de effectieve reinigingsfase wordt een mosdodend, biologisch afbreekbaar product aangebracht. Deze grondige aanpak zorgt ervoor dat het product gegarandeerd in de wortels gedronken is en het mos in z’n totaliteit aangepakt wordt. Het dak dient hiervoor wel minstens 24 uur droog blijven.

  Mosdodend product aanbrengen dak ontmossen

  3. Beschermlaag

  Eénmaal de dakreiniging uitgevoerd werd is het dak opnieuw volledig schoon. Vandaar dat een preventieve, biologisch afbreekbare, antimoslaag, na de reiniging voorzien wordt. De beschermlaag heeft een langdurige werking waardoor de terugkeer van algen sterk geremd wordt. De kwaliteit van het gebruikte product bepaalt het aantal jaren dat u van algen- en mosvorming gespaard blijft.

  Beschermlaag dak ontmossen Antwerpen

  Prijzen voor het ontmossen van uw dak

  U vraagt zich natuurlijk af hoeveel een gevelreiniging van uw dak u zal kosten. De vierkante meterprijs voor een klassiek huis gevestigd in Antwerpen kan bij Mos Protect vanaf €13,-/gereinigde m2 bij een minimum oppervlakte van 100 m2. 

  Een juiste behandeling gaat samen met een grondige aanpak. Enkel een dakreiniging is goedkoper dan een reiniging waarbij ook een beschermlaag wordt aangebracht. Deze staat voor een langdurig resultaat, wat ervoor zorgt dat de investering uiteindelijk goedkoper wordt.

  Om een vaste prijs, volgens optimale prijs-kwaliteitverhouding, te kunnen opmaken wordt er steeds rekening gehouden met alle zaken die ontmossen en het behandelen ervan met zich meebrengen.

  Het type behandeling hangt af van meerdere elementen. Het type pan, de gebruikte dakpan en de leeftijd ervan hebben directe invloed op de prijs. Logischerwijs ligt de prijs voor het ontmossen van een dak van 5 jaar oud heel wat lager dan de behandeling van een dak met betonnen dakpannen van 30 jaar oud.

  Gezien elk dak anders is kan uw dakexpert pas na een grondige dakdiagnose een prijs op maat opgeven. Vandaar dat wij graag, kosteloos, een volledig prijsvoorstel opmaken.

  Klik hier voor
  Gratis offerte

  Doeltreffende producten

  De kwaliteit van de gebruikte producten bepaalt het aantal jaren dat u van algen- en mosvorming gespaard blijft. Het gehanteerde mosdodend product is specifiek ontwikkeld voor de ontmossing van daken en voldoet aan alle eisen die door de officiële instanties opgelegd worden. Dankzij de kwaliteit van onze producten zijn kleurveranderingen en vlekken op dakgoten en schouwen uitgesloten.

  Hetzelfde geldt voor de preventieve antimoslaag die na de reinigingsfase voorzien wordt. Onze producten zijn duurzaam maar toch biologisch afbreekbaar waardoor het milieu gerespecteerd wordt. De deklaag zorgt ervoor dat een vochtwerende en gladde laag gevormd wordt. Hierdoor krijgt de begroeiing geen kans om zich aan de kunstleien of dakpannen vast te hechten. De coating is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

  Wanneer een coating noodzakelijk geacht wordt, kiest Mos Protect steeds voor een watergedragen product. Een optimale dekking vergt immers 2 lagen.

   

  Dak ontmossen voor

   

  Wat met de klassieke hoge drukreiniger?

  Bij gebruik van de klassieke hoge druk krijgt de dakpan het hard te verduren omdat de puntbelasting de dakbedekking poreuzer en ruwer maakt. Hierdoor kunnen algen en mossen zich beter vasthechten en sneller terugkomen. Het hanteren van de hogedrukreiniger is dus slechts een tijdelijk hulpmiddel. Daarbij verergert het ook het preventief voorkomen van begroeiing.

  Mos Protect kiest dan ook resoluut voor een moderne techniek met heet water en de juiste spuitkoppen voor het verwijderen van mos op daken. 

   

  Mos Protect helpt u verder

  Aangezien deze preventieve behandeling voor de duurzaamheid van uw dak te Antwerpen van groot belang is, nemen wij graag de opvolging voor onze rekening.

  Na 4 jaar wordt u vrijblijvend door onze technicus gecontacteerd. Bij een dergelijke onderhoudsbeurt wordt uw dak gecontroleerd, worden eventuele kleine gebreken hersteld en worden de dakgoten gereinigd. Uw dak wordt ook opnieuw van een nieuwe antimoslaag voorzien. 

  Mos Protect, uw vakman in regio Antwerpen

  Er wordt voortdurend geïnvesteerd in opleidingen van onze experts, moderne technieken, gespecialiseerde apparatuur en doeltreffende producten. Dit vertaalt zich in een juiste aanpak op maat, want elk dak is anders.

  Bij het ontmossen van uw dak moeten er verscheidene factoren in acht genomen worden: toegankelijkheid, betreedbaarheid, daktype, afmetingen, vervuilingsgraad, leeftijd, waterafvoeren, bereikbaarheid gebouw, type dakgoot en helling van het dak. Met respect voor elk van deze factoren stelt Mos Protect zich in staat steeds een zorgzame behandeling van uw dak voor te stellen. Wij hebben dan ook al sinds 2003 kunnen bouwen aan een groot tevreden klantenbestand over heel Vlaanderen. Dus ook in Antwerpen!

  Ik wil een gratis diagnose

   

  Onze referenties in Antwerpen

  'We zijn zeer tevreden over de reinigen die bij ons uitgevoerd is geweest door Mos Protect, prijs/kwaliteit zeker aan te bevelen.'

  Familie Broeckaert – Seynaeve, 2531 Vremde (nabij Antwerpen)

   

  2. Reinigingsfase

  Bij de effectieve reinigingsfase wordt gewerkt met heet water i.p.v. enkel hoge druk. De optimale druk voor uw dak is afhankelijk van het type dakpan en de graad van het mos. Het water wordt tot minstens 70°C opgewarmd.

  Deze zachte reiniging brengt twee belangrijke voordelen met zich mee. Eerst en vooral overleeft geen enkel levend mos organisme deze temperatuur. Ook komt het mos erg snel los dankzij het hete water. Bovendien blijft u dak hierdoor gespaard van een nodeloze, hoge druk. Geen krassen op uw dakpannen met deze professionele techniek

  Zachte reiniging dak ontmossen Antwerpen

  4. Afwerkingsfase

  Voor leien, golfplaten en betonpannen ouder dan 15 jaar wordt een extra fase voorzien. Direct na de reiniging worden er twee lagen watergedragen coating aangebracht. De pannen krijgen zo hun oorspronkelijke kleur terug. In de meeste gevallen wordt er ook met de originele coating of verf van de fabrikant gewerkt. Tenslotte verwijderen we alle beschermfolies en wordt de locatie proper achtergelaten. 

  Aanbrengen coating dak ontmossen Antwerpen

  Uw voordelen in een notendop

  • Onmiddellijke waardestijging van uw woning Onmiddellijke waardestijging van uw woning
  • De levensduur van uw dak neemt toe De levensduur van uw dak neemt toe
  • Zorgeloze recuperatie van regenwater Zorgeloze recuperatie van regenwater
  • Het dak verkeert opnieuw in uitstekende conditie Het dak verkeert opnieuw in uitstekende conditie
  • Kapotvriezen van de dakbedekking wordt vermeden Kapotvriezen van de dakbedekking wordt vermeden
  • Biologisch afbreekbare producten Biologisch afbreekbare producten

  Gespecialiseerde apparatuur

  Dankzij een brede waaier aan gespecialiseerde apparatuur kan elk type dak met zorg behandeld worden. Onze deskundigen in Antwerpen Vakmmaakt ook steeds gebruik van de juiste manier van betreedbaarheid en bereikbaarheid om uitvoeringsschade uit te sluiten. Dit vertaalt zich in optimale werkomstandigheden van onze vaklui. Ook ter bescherming voor u als consument zijn er op vandaag uniforme onderhoudsvoorschriften van de fabrikanten van dakbedekkingsmateriaal in de maak. Deze voorschriften komen geen dag te vroeg omdat externen zo bevestigen dat Mos Protect de juiste behandeling hanteert. 

  Dakbedekking met asbest

  Asbest is een natuurlijk product en wordt in mijnen ontgonnen. De aanwezigheid van asbest in daken is ook in Antwerpen een veel voorkomend probleem. Dit is logisch te verklaren omdat België samen met Italië het meest asbest verwerkende land in Europa was. In 2018 werd het belang van de correcte benadering van asbesthoudende materialen zoals kunstleien en golfplaten door Confederatie Bouw bevestigd. Het is dus bij wet verboden mos onder waterdruk of met borstels te verwijderen van een dakbedekking, waarin asbest is opgenomen.

  Indien u toch beslist om deze te reinigen gaat u op 3 niveaus in strijd met de wetgever. 

  1. Federaal niveau (Koninklijk Besluit): als bedrijf is het reinigen van asbest bij wet verboden.
  2. Gewestelijke/Gemeentelijke Milieuwetgeving (VLAREM): met als sancties geldboetes & saneren.
  3. Arbeidswetgeving: ernstig gezondheidsrisico en bij ziekte boetes en schadevergoedingen.

  Dak ontmossen na

  Opnieuw een kraaknette regenput dankzij dak ontmossen

  Wist u dat mos en algen een directe negatieve impact hebben op uw regenwater in uw woning te Antwerpen. Het water vervuilt namelijk veel sneller door de begroeiing op het dak. Wanneer er na een lange periode van droogte neerslag valt, kan dit regenwater mos van op uw dak meevoeren tot in de regenput. Deze mossen vestigen zich in uw put en groeien daar verder, wat voor een extra vervuiling zorgt dat aangepakt moet worden.

  Een ontmost dak garandeert dus ook een betere kwaliteit van uw regenwater. Na het ontmossen van het dak raden wij steeds aan ook een grondige reiniging van de regenput uit te laten voeren. Mos Protect werkt met gespecialiseerde firma’s die dit aan een vaste prijs voor hun rekening nemen. 

  1. 1Eerstdaags wordt u gecontacteerd.
  2. 2Onze Expert doet een gratis dak of geveldiagnose.
  3. 3U krijgt een vrijblijvende offerte met een vaste prijs op maat.
  4. 4U beslist of u op ons voorstel wenst in te gaan.

  Hebt u nog vragen omtrent een zachte reiniging van uw dak of hebt u meer interesse in het reinigen van uw gevel? Bel ons gerust op of plan reeds een bezoek ter plaatse van onze regionale expert. 

  Bel ons gratis!
  0800 97 467