Gratis diagnose Klik hier

Gevelreiniging biedt heel wat voordelen

Een tijdige gevelreiniging biedt heel wat onmiskenbare voordelen. Mos Protect kiest heel bewust voor een zachte reiniging. Dankzij deze techniek wordt uw gevel grondig gereinigd maar blijft uw raamwerk veilig.

  • Onmiddellijke waardestijging van uw woning Onmiddellijke waardestijging van uw woning
  • Uw gevel verkeert opnieuw in uitstekende conditie Uw gevel verkeert opnieuw in uitstekende conditie
  • De levensduur van uw gevel neemt toe De levensduur van uw gevel neemt toe

Gevelreiniging

Een gevelreiniging met stoom is een uiterst efficiënte manier om verschillende types van vervuiling, van buitenmuur of gevel, op een milde wijze te verwijderen. Tijdens de gevelreiniging wordt de muur door middel van stoom van 120°C tot 160° C schoongemaakt.  De hete condens wordt onder lage druk tegen de muur gespoten. Er worden dus noch bijtende stoffen noch chemicaliën gebruikt.

De muur wordt van boven naar onder afgestoomd. Dankzij deze methodiek is het vuil van de buitenmuur losgemaakt. Uw gevel reinigen is op deze wijze de meest veilige manier van handelen.
Gevelreiniging met stoom is uitermate geschikt voor de schoonmaak van baksteengevels.
 

Ontmossen vóór gevel reinigen

Gebrek aan zonlicht en een vochtige ondergrond liggen aan de basis van de ontwikkeling van mos en algen. Algen vormen de ideale bevestigingslaag voor korstmos of mos. Algen leven door middel van fotosynthese. De noordkant van het gebouw is het meest gevoelig voor algen- en mosvorming. Een groene omgeving heeft ook zijn invloed.
 

Hydrofuge ná gevel reinigen

Het is best mogelijk dat uw gevel niet tegen vocht bestand is. Dit is te wijten aan de capillariteit van het metselwerk en stenen. Dit wil zeggen dat uw buitenmuur door de absorberende eigenschap last van vocht heeft. Water heeft een heel belangrijk aandeel in de verwering van minerale materialen zoals baksteengevels.
Door een degelijke hydrofugebehandeling voorkomt u dat uw gevel water kan opnemen. Loskomen of barsten van voegwerk, mosvorming of roetaanslag worden dankzij een duurzame behandeling voorkomen. Uw gevel is voor een periode van 10 jaar waterwerend en dampdoorlatend.