Laat je keramische dakpannen ontmossen door een professional

Bij Mos Protect zijn wij gespecialiseerd in het kwalitatief ontmossen van keramische dakpannen. Door de jaren heen ontsnappen je keramische dakpannen helaas niet aan kwaaltjes zoals mos en algen. Dit hindert niet alleen het uitzicht van je woning, maar heeft ook schadelijke gevolgen voor de constructie van je dak. Daarom is het belangrijk om je dak tijdig te laten ontmossen door een professional zoals Mos Protect.

Vraag een gratis plaatsbezoek aan voor:

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2/2

keramische dakpannen ontmossen

Voordelen van een keramisch dak ontmossen

  • Onmiddellijke waardestijging van je woning

  • De levensduur van je keramisch dak neemt toe

  • Zorgeloze recuperatie van regenwater

  • Het dak verkeert opnieuw in uitstekende conditie

  • Kapotvriezen van keramische dakpannen wordt vermeden

  • Biologisch afbreekbare producten

Keramische dakpannen reinigen:
onze professionele en duurzame behandeling

Een goede voorbereiding is noodzakelijk om bij de reinigingsfase niet enkel het mos zelf te verwijderen, maar ook de worteltjes van het mos op je keramisch dak. Een mosdodend, biologisch afbreekbaar product wordt minstens 1 week vóór de effectieve reinigingsfase aangebracht zodat ons product gegarandeerd ten volle tot in de wortels gedrongen is. Deze professionele en duurzame behandeling zorgt ervoor dat mos in zijn totaliteit aangepakt wordt.

mosd1

Voor de effectieve reinigingsfase werken wij steeds met heet water i.p.v. enkel hoge druk. Deze zachte reiniging brengt twee belangrijke voordelen met zich mee. Als eerste voordeel hebben we dat bij deze temperatuur geen enkel levend mosorganisme overleeft. Het tweede voordeel is dat dankzij het hete water het mos gemakkelijk loskomt. Dit biedt als extra troef dat je keramische dakpannen van een nodeloze, hoge druk gespaard blijven. Bij gebruik van de klassieke hoge druk krijgt de keramische dakpan het hard te verduren omdat dit voor krassen zorgt. Die krassen zijn weliswaar voor het blote oog onzichtbaar maar doen absoluut geen goed aan de poreusheid van het keramisch dak.

mosc2

Nu de keramische dakpannen volledig proper zijn, is het vanzelfsprekend dat we dit het liefst zo lang mogelijk zo houden. Daarom wordt er meteen na de reiniging een duurzame, preventieve anti-moslaag voorzien. De kwaliteit van het gebruikte product om deze beschermlaag aan te leggen, bepaalt het aantal jaren dat je keramisch dak mosvrij blijft. En juist daarom is het zo belangrijk om voor Mos Protect te kiezen, waar kwaliteit voorop staat.

mosd3.2

De schadelijke gevolgen van mos op je keramische dakpannen

Mos heeft heel wat schadelijke gevolgen voor je dak. Het wringt zich overal tussen waar het kan, en zo ook tussen je keramische dakpannen. Over de jaren heen worden de dakpannen langzaamaan verschoven. Dit heeft tot gevolg dat ze gemakkelijker los kunnen komen bij stevige wind. Daarom is het van groot belang om je keramisch dak tijdig te laten ontmossen, alvorens het zich effectief tussen je dakpannen wurmt. Als je te laat bent, is het niet uitgesloten dat je een volledig nieuw dak zal moeten laten plaatsen. Deze kost ligt uiteraard veel hoger dan de prijs van het ontmossen van je keramische dakpannen. Beter voorkomen dan genezen dus.

Bovendien zorgen mos en algen ervoor dat je keramische dakpannen poreus worden. Door deze minuscule gaatjes kan er regenwater binnendringen in je dak, met vochtproblemen binnenshuis als gevolg. Vochtproblemen kunnen leiden tot vieze plekken op je muur, een muffe geur en zelfs tot schadelijke gevolgen voor je gezondheid zoals luchtwegklachten, allergische reacties en luchtweginfecties.

Door de poreusheid van een keramisch dak, kan er regenwater binnendringen in het dak. Als het begint te vriezen, zet dit water uit en komen er barsten en scheuren in het dak, met ernstige lekkages tot gevolg.

Door mos en algen krijgen je keramische dakpannen een vuile, groene schijn. Hierdoor krijgt je woning een onverzorgde look. Het professioneel ontmossen van je keramisch dak is dus niet alleen belangrijk voor de kwaliteit, maar ook voor de uitstraling. Dankzij het ontmossen van je dak, zien je keramische dakpannen er terug spiksplinternieuw uit. Zo stijgt je woning meteen in waarde.

Bij mosgroei op je keramische dakpannen, is het logisch dat dit fenomeen zich verder verspreid naar je dakgoot. Mos zorgt vervolgens voor verstopping als het regent. Als gevolg kan het water niet goed weglopen, waardoor het over de rand stroomt.

Bij hevige regenbuien is de kans groot dat het mos in je dakgoot loskomt en mee gespoeld wordt in de regenpijp. Dit kan allerlei narigheden tot gevolg hebben.

Mos dat via het keramisch dak en de regenpijp in je regenput terechtkomt, zorgt voor een vermindering in de kwaliteit van het regenwater. Mossen kweken zich namelijk verder in je regenput.

Een ontmost en beschermd dak. Onze tevreden klanten

“Ik had eerst wat schrik want mijn ouders hadden hun dak laten reinigen door een zelfstandige en het was een ramp, maar met Mos Protect ging alles goed. Alles werd proper achtergelaten, ik ben zeer tevreden over de uitvoeringen en raad ze zeker en vast aan.” 

Familie De Troye, 9300 Aalst

Blauwe Lening

Iedereen heeft recht op een gereinigd keramisch dak boven zijn hoofd. Dat is de missie waar we steeds naar streven. Niet alleen door het vakmanschap en de expertise in het reinigen van keramische dakpannen. Ook door het aanbieden van een Blauwe Lening. Deze financiële formule zorgt ervoor dat jij op jouw eigen ritme kan betalen.

Blauwe Lening

Wat is de prijs voor een reiniging van je keramische dakpannen?

Om een vaste prijs, volgens optimale prijs-kwaliteitverhouding te bepalen, houden we keer op keer rekening met alles wat er bij het ontmossen van keramische dakpannen komt kijken. De prijs hangt dus af van verschillende elementen.

Wij reinigen én beschermen

Om te verzekeren dat je dak zo lang mogelijk proper blijft, brengen wij bovenop een grondige reiniging ook nog een beschermlaag aan op je keramisch dak. Het spreekt voor zich dat enkel het ontmossen van je keramische dakpannen an sich minder kost dan een reiniging waarbij ook een beschermlaag wordt aangebracht. Neem zeker in acht dat onze aanpak je op lange termijn ongetwijfeld voordeliger uit zal komen, aangezien je een langdurig resultaat bekomt.

Aangezien elk dak anders is, kunnen we niet zomaar snel een universele prijs plakken op het ontmossen van keramische daken. Pas na een grondige diagnose door een van onze experts, kunnen we een exacte prijs geven. Zo zijn we 100% zeker dat je dak de best mogelijke behandeling krijgt aan de best mogelijke prijs. Daarom maken wij met plezier een volledig gratis prijsvoorstel op.

7ba44d8c a786 414f 82d2 a2fe05ecfb12

Technische dienst

Mos Protect is steeds bij jou in de buurt. Wij hebben technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Je kan ons bereiken op het gratis nummer 0800 / 62 268.

Technische dienst

Je keramische dakpannen ontmossen? Ontdek hoe wij jou kunnen helpen

Laat GRATIS een van onze experten langskomen.

referenties mos