Uniek in het dak ontmossen

Uniek in het dak ontmossen

Bij Mos Protect zijn we gespecialiseerd in het ontmossen van daken. Mos is een natuurlijk verschijnsel en is te wijten aan een gebrekkige luchtcirculatie in de dakconstructie. Dit gebrek vormt de basis voor de ontwikkeling van algen, mossen en korstmossen. Daken in een omgeving met bossen of bomen alsook dakzijdes die te weinig zonlicht zien, zijn hier extra gevoelig voor.

Waar zie je de groene aanslag?

Vul hier een kleine test in en zet zo de eerste stap naar een stralende woning.
Type
Volgende stap

Stap 1/4

Wat stel je vast?
Volgende stap

Stap 2/4

Welk type dakbedekking heb je?
Welk type gevelbekleding heb je?
Volgende stap

Stap 3/4

Persoonlijke gegevens

Stap 4/4

Dak ontmossen

De schadelijke gevolgen van mos op je dak

Mos heeft heel wat rechtstreekse schadelijke gevolgen voor je dak. Mos wurmt zich overal tussen waar het kan, en zo ook tussen je dakpannen. Over de jaren heen worden je dakpannen beetje bij beetje verschoven. Dit zorgt ervoor dat ze makkelijker los kunnen komen bij hevige wind of storm. Daarom is het belangrijk om mos tijdig te laten weghalen, alvorens het zich echt tussen je dakpannen kan wringen. Als je hier te laat mee bent, zou het kunnen dat je een volledig nieuw dak moet laten plaatsen. Deze kost valt uiteraard niet te vergelijken met de prijs van ontmossing. Beter voorkomen dan genezen dus.

Bovendien zorgen mos en algen ervoor dat je dakpannen, dakplaten of dakleien poreus worden. Door deze kleine gaatjes kan regenwater binnendringen in je dak, met vochtproblemen binnenshuis tot gevolg. Vochtproblemen kunnen leiden tot vieze plekken op je muur, een muffe geur en zelfs tot schadelijke gevolgen voor je gezondheid zoals luchtwegklachten, allergische reacties en luchtweginfecties.

Mos en algen zorgen voor hele kleine gaatjes in je dakpannen, dakplaten of dakleien. Zo sijpelt er regenwater binnen in je dak. Als het begint te vriezen, zet dit water uit en komen er barsten en scheuren in het dak, met ernstige lekkages tot gevolg.

Door mos en algen krijgt je dak een vuile, groene schijn. Hierdoor krijgt je woning een onverzorgde look. Het ontmossen van je dak is dus niet alleen belangrijk voor de kwaliteit, maar ook voor de uitstraling. Door je dak grondig te laten reinigen, ziet je dak er terug als nieuw uit. Zo stijgt je woning meteen in waarde.

Bij mosgroei op het dak, is het logisch dat dit fenomeen zich verder verspreid naar je dakgoot. Mos zorgt vervolgens voor verstopping als het regent. Als gevolg kan het water niet goed weglopen, waardoor het over de rand stroomt. Bij hevige regenbuien is de kans groot dat het mos in je dakgoot loskomt en mee gespoeld wordt in de regenpijp. Dit heeft allerlei narigheden tot gevolg.

Mos dat via je regenpijp in je regenput terechtkomt, zorgt voor een vermindering in de kwaliteit van je regenwater. Mossen kweken zich namelijk verder in je regenput.

Dak ontmossen: een professionele en duurzame behandeling

Een goede voorbereiding is noodzakelijk om bij de reinigingsfase niet enkel het mos zelf te verwijderen, maar ook de worteltjes van het mos. Een mosdodend, biologisch afbreekbaar product wordt minstens 1 week vóór de effectieve reinigingsfase aangebracht zodat ons product gegarandeerd ten volle tot in de wortels gedrongen is. Deze professionele en duurzame behandeling zorgt ervoor dat mos in zijn totaliteit aangepakt wordt.

mosd1

Voor de effectieve reinigingsfase werken wij steeds met heet water i.p.v. enkel hoge druk. Afhankelijk van het type pan en de graad van het mos, wordt een optimale druk ingesteld. Het water wordt tot minstens 70°C opgewarmd. Deze zachte reiniging brengt twee belangrijke voordelen met zich mee. Als eerste voordeel hebben we dat bij deze temperatuur geen enkel levend mosorganisme overleeft. Het tweede voordeel is dat dankzij het hete water het mos snel loskomt. Dit biedt als extra troef dat jouw dak van een nodeloze, hoge druk gevrijwaard blijft. Bij gebruik van de klassieke hoge druk krijgt de dakpan het hard te verduren omdat dit voor krassen zorgt. Die krassen zijn weliswaar voor het blote oog onzichtbaar maar doen absoluut geen goed aan de poreusheid van het dak.

mosc2

Nu het dak volledig schoon is, is het vanzelfsprekend dat we dit het liefst zo lang mogelijk zo houden. Daarom wordt er meteen na de reiniging een duurzame, preventieve anti-moslaag voorzien. De kwaliteit van het gebruikte product om deze beschermlaag aan te leggen, bepaalt het aantal jaren dat je dak mosvrij blijft. En juist daarom is het zo belangrijk om voor Mos Protect te kiezen, waar kwaliteit voorop staat.

mosd3.2

Voor betonplaten en leien golfplaten ouder dan 15 jaar voorzien wij een extra fase. Meteen na de reiniging worden er 2 lagen duurzame, watergedragen coating aangebracht op het dak. Dankzij deze professionele aanpak krijgen de pannen hun oorspronkelijke kleur terug. Bovendien werken we vaak met de originele coating of verf van de fabrikant. Zo zorgen we ervoor dat je dak er terug splinternieuw uitziet.

mosb4.2

Voordelen van je dak ontmossen

 • Dak verkeert opnieuw in uitstekende conditie

 • Levensduur dak neemt toe

 • Zorgeloze recuperatie van regenwater

 • Onmiddellijke waardestijging woning

 • Online opvolging eigen klantendossier

 • Zichtbare controle van resultaat

 • Biologisch afbreekbare producten

 • Kapotvriezen dak wordt vermeden

Wij kiezen voor kwaliteit in het dak ontmossen

Mos Protect beschikt over het Construction Quality-label. Dit is het op maat van de bouwsector gemaakt alternatief voor de ISO-normen. Administratieve kwaliteit, vaktechnische kwaliteit en klantentevredenheid zijn de belangrijkste pijlers. Zoals je kan zien, gaan wij veel verder dan enkel het aanbieden van een ontmossing op maat van jouw dak.

Dit label wordt enkel toegekend aan aannemers die:

 • Er niet voor terugdeinzen om hun klanten bikkelharde garanties te bieden over de kwaliteit van de werken.
 • Hun onderneming met een langetermijnvisie leiden.
 • Succes niet zien als een eindbestemming, maar als een logisch gevolg van een doorgedreven beleid dat in het teken staat van kwaliteit.

Construction Quality maakt deel uit van het WTCB. Meer info vind je terug op www.constructionquality.be en www.wtcb.be

Quality Construction Label

Een gereinigd en beschermd dak. Onze tevreden klanten

“Ik had eerst wat schrik want mijn ouders hadden hun dak laten reinigen door een zelfstandige en het was een ramp, maar met Mos Protect ging alles goed. Alles werd proper achtergelaten, ik ben zeer tevreden over de uitvoeringen en raad ze zeker en vast aan.” 

Familie De Troye, 9300 Aalst

Ontdek nog meer tevreden klanten

Gespecialiseerde apparatuur

Een brede waaier aan gespecialiseerde apparatuur zorgt ervoor dat elk type dak met zorg behandeld wordt. Er wordt ook steeds gebruik gemaakt van de juiste manier van betreedbaarheid en bereikbaarheid om zo uitvoeringsschade uit te sluiten. Dit vertaalt zich in optimale werkomstandigheden van onze vaklui. Hierdoor kan men veilig en dus ook snel en efficiënt te werk gaan.

Doeltreffende producten

Het gebruikte mosdodend product is specifiek ontwikkeld voor de ontmossing van daken en voldoet aan alle eisen die door de officiële instanties opgelegd worden. Dankzij de kwaliteit van onze doeltreffende producten zijn kleurveranderingen en vlekken op dakgoten en schouwen uitgesloten. Hetzelfde geldt voor de preventieve antimoslaag die na de reinigingsfase voorzien wordt. Onze doeltreffende producten zijn duurzaam maar toch biologisch afbreekbaar waardoor het milieu gerespecteerd wordt. Omdat zo’n coating noodzakelijk is, wordt er steevast voor een watergedragen product gekozen. Om een optimale dekking te verkrijgen, worden er 2 lagen voorzien.

Conclusie: een onberispelijke en efficiënte uitvoering is waar wij als vaklui garant voor staan. De gegarandeerd kwalitatieve behandeling is niet zomaar een hol begrip. Ter bescherming van de consument zijn er op vandaag uniforme onderhoudsvoorschriften van de fabrikanten van dakbedekkingsmateriaal in de maak. Deze voorschriften komen geen dag te vroeg omdat zo extern bevestigd wordt dat de behandeling door Mos Protect de juiste is.

dak reinigen

Blauwe Lening

Iedereen heeft recht op een gereinigd dak boven zijn hoofd. Dat is de missie waar we steeds naar streven. Niet alleen door het vakmanschap en de expertise in ontmossing. Ook door het aanbieden van een Blauwe Lening. Deze financiële formule zorgt ervoor dat jij op jouw eigen ritme kan betalen.

Ontdek onze Blauwe Lening
Blauwe Lening

Wat is de prijs voor het ontmossen van je dak?

Voor we de prijs voor het ontmossen van je dak bepalen, is het belangrijk om te weten dat wij bij Mos Protect willen gaan voor een uiterst kwaliteitsvolle behandeling, waarbij je dak zo lang mogelijk schoon blijft. Om dit te garanderen, brengen wij na een grondige reiniging, ook nog een beschermlaag aan op je dak. Het spreekt voor zich dat enkel een dakreiniging goedkoper is dan een reiniging waarbij ook een beschermlaag wordt aangebracht. Maar uiteindelijk zal onze aanpak je ongetwijfeld voordeliger uitkomen aangezien je een langdurig resultaat krijgt.

Om een vaste prijs, volgens optimale prijs-kwaliteitverhouding te kunnen bepalen, houden we steeds rekening met alles wat ontmossen en het behandelen ervan met zich meebrengt.

De soort behandeling hangt af van meerdere elementen. Het type dakpan en de leeftijd ervan bepalen uiteraard mee de prijs. Aan een dak van 30 jaar oud is er heel wat meer werk dan aan een dak van 5 jaar oud.

Aangezien elk dak anders is, kunnen we niet zomaar snel een prijs geven. Pas na een grondige diagnose door een van onze experten, kunnen we een exacte prijs bepalen. Zo zijn we zeker dat jouw dak de best mogelijke behandeling krijgt aan de best mogelijke prijs. Vandaar maken wij met plezier een volledig gratis prijsvoorstel op.

Klik voor een gratis offerte
9a49820d fe3b 40d5 84ea d2700c022b18

Technische dienst

Mos Protect is steeds bij jou in de buurt. Wij hebben technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Je kan ons bereiken op het gratis nummer 0800 / 62 268.

Technische dienst

Dak ontmossen in jouw provincie

Mos Protect is werkzaam in heel België, we hebben dus ervaring in elke hoek van het land. Onze vakmannen staan altijd en overal voor jou paraat. Ontdek hoe we daken ontmossen in jouw provincie!

Bekijk de mogelijkheden in jouw provincie

Klare taal in het dak ontmossen

Mos Protect is het enige bedrijf in de sector dat zelfs na de opmaak van het klantendossier volledig klare taal spreekt.

Elke klant kan met een persoonlijke code op ons uniek internetportaal steeds het verloop van de werken volgen.

Het wordt gesynchroniseerd met ons interne IT-omgeving zodat je steeds op de hoogte bent van het verloop van jouw klantendossier.

Klare taal in het dak ontmossen

Dak ontmossen? Ontdek hoe wij jou kunnen helpen

Laat GRATIS een van onze experten langskomen.

Ja, ik wil een diagnose