Laat je betonnen dakpannen ontmossen door een professional

Door de jaren heen ontsnappen je betonnen dakpannen helaas niet aan kwaaltjes zoals algen en mos. Dit hindert niet alleen het uitzicht van je woning, maar heeft ook schadelijke gevolgen voor de constructie van je dak. Daarom is het belangrijk om je dak tijdig te laten ontmossen door een professional zoals Mos Protect.

Vraag een gratis plaatsbezoek aan voor:

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2/2

betonnen dakpannen ontmossen

Voordelen van betonnen dakpannen ontmossen

  • Onmiddellijke waardestijging van je woning
  • De levensduur van je dak neemt toe
  • Zorgeloze recuperatie van regenwater
  • Het dak verkeert opnieuw in uitstekende conditie
  • Kapotvriezen van de betonnen dakpannen wordt vermeden
  • Biologisch afbreekbare producten

Betonnen dakpannen ontmossen:
onze professionele en duurzame behandeling

Een goede voorbereiding is noodzakelijk om bij de reinigingsfase niet enkel het mos zelf te verwijderen, maar ook de worteltjes van het mos op je betonnen dakpannen. Een mosdodend, biologisch afbreekbaar product wordt minstens 1 week vóór de effectieve reinigingsfase aangebracht zodat ons product gegarandeerd ten volle tot in de wortels gedrongen is. Deze professionele en duurzame behandeling zorgt ervoor dat mos in zijn totaliteit aangepakt wordt.

mosd1

Voor de effectieve reinigingsfase kiezen wij altijd voor heet water i.p.v. enkel hoge druk. Deze zachte reiniging heeft twee belangrijke voordelen. Als eerste voordeel overleeft geen enkel levend mosorganisme bij deze temperaturen. Het tweede voordeel is dat het mos dankzij het hete water snel en gemakkelijk loskomt. Dit biedt als extra troef dat de betonnen dakpannen van een nodeloze, hoge druk gespaard blijven. Bij gebruik van de klassieke hoge druk krijgt de betonnen dakpan het hard te verduren omdat dit voor krassen zorgt. Die krassen zijn misschien voor het blote oog onzichtbaar, maar doen absoluut geen goed aan de poreusheid van je betonnen dakpannen.

mosc2

Nu de betonnen dakpannen volledig gereinigd zijn, spreekt het voor zich dat we dit het liefst zo lang mogelijk zo houden. Daarom wordt er meteen na de reiniging een duurzame, preventieve anti-moslaag voorzien. De kwaliteit van het gebruikte product om deze beschermlaag aan te leggen, bepaalt het aantal jaren dat je betonnen dakpannen mosvrij blijven. En juist daarom is het zo belangrijk om voor Mos Protect te kiezen, waar kwaliteit op één staat.

mosd3.2

De schadelijke gevolgen van mos op je keramische dakpannen

Mos heeft heel wat schadelijke gevolgen voor je dak. Het wringt zich overal tussen waar het kan, en zo ook tussen je betonnen dakpannen. Over de jaren heen worden de dakpannen beetje bij beetje verschoven. Bij gevolg kunnen ze makkelijker loskomen bij stevige wind of storm. Daarom is het van groot belang om je dak tijdig te laten ontmossen, voor het zich effectief tussen je betonnen dakpannen wurmt. Indien je te laat ingrijpt, bestaat de kans dat je een volledig nieuw dak zal moeten laten plaatsen. Deze kost is uiteraard veel hoger dan de prijs voor het ontmossen van je betonnen dakpannen. Beter voorkomen dan genezen dus.

Bovendien zorgen mos en algen ervoor dat je betonnen dakpannen poreus worden. Dit zorgt ervoor dat er regenwater kan binnendringen in je dak, met vochtproblemen binnenshuis tot gevolg. Vochtproblemen kunnen leiden tot vieze plekken op je muur, een muffe geur en zelfs tot schadelijke gevolgen voor je gezondheid zoals luchtwegklachten, allergische reacties en luchtweginfecties.

Door de poreusheid van de betonnen dakpannen, kan er regenwater binnendringen in het dak. Wanneer het begint te vriezen, zet dit water zich uit en ontstaan er barsten en scheuren in het dak, met ernstige lekkages tot gevolg.

Door mos en algen krijgen je betonnen dakpannen een vuile, groene schijn. Hierdoor krijgt je woning een onverzorgde look. Het professioneel ontmossen van je betonnen dakpannen is dus niet alleen belangrijk voor de kwaliteit van de dakconstructie, maar ook voor de uitstraling. Dankzij het ontmossen van het dak, zien je betonnen dakpannen er terug als nieuw uit. Zo stijgt je woning instant in waarde.

Bij mosgroei op je betonnen dakpannen, is het logisch dat dit zich verder verspreidt naar je dakgoot. Mos zorgt vervolgens voor verstopping wanneer het begint te regenen. Als gevolg kan het water niet goed weglopen, waardoor het over de rand stroomt.

Bij een hevige regenbui is het zeer waarschijnlijk dat het mos in je dakgoot loskomt en mee gespoeld wordt in de regenpijp. Dit kan allerlei narigheden tot gevolg hebben.

Mos dat via het dak en de regenpijp in je regenput terechtkomt, zorgt voor een vermindering in de kwaliteit van het regenwater. Mossen kweken zich namelijk verder in je regenput.

Een ontmost en beschermd dak. Onze tevreden klanten

“Ik had eerst wat schrik want mijn ouders hadden hun dak laten reinigen door een zelfstandige en het was een ramp, maar met Mos Protect ging alles goed. Alles werd proper achtergelaten, ik ben zeer tevreden over de uitvoeringen en raad ze zeker en vast aan.” 

Familie De Troye, 9300 Aalst

Blauwe Lening

Iedereen heeft recht op een ontmost dak boven zijn hoofd. Dat is de missie waar we keer op keer naar streven. Niet alleen door ons vakmanschap en de expertise in het reinigen van betonnen dakpannen, maar ook onze Blauwe Lening. Deze financiële formule zorgt ervoor dat jij op jouw eigen ritme kan betalen.

blauwe lening achtergr

Wat is de prijs voor het ontmossen van je betonnen dakpannen?

Om een vaste prijs, volgens optimale prijs-kwaliteitverhouding te bepalen, houden we keer op keer rekening met alles wat er bij het ontmossen van je betonnen dakpannen komt kijken. De prijs hangt dus af van verschillende elementen.

Wij reinigen én beschermen
Om je ervan te verzekeren dat de betonnen dakpannen zo lang mogelijk proper blijven, brengen wij bovenop een grondige reiniging ook nog een beschermlaag aan op je dak. Het spreekt voor zich dat enkel het ontmossen van je betonnen dakpannen op zichzelf een pak minder kost dan een reiniging waarbij ook een beschermlaag aangebracht wordt. Denk eraan dat onze aanpak je op lange termijn ongetwijfeld voordeliger uit komt, aangezien je een langdurig resultaat bekomt.

De leeftijd van het dak
Ook de leeftijd van het dak heeft invloed op de prijs voor het ontmossen van je betonnen dakpannen. Aan een dak van 30 jaar oud is er namelijk heel wat meer werk dan aan een dak van 10 jaar oud.

Aangezien elk dak anders is, kunnen we niet zomaar snel een universele prijs plakken op het ontmossen van betonnen dakpannen. Pas na een grondige diagnose door een van onze experts, kunnen we je een exacte prijs geven. Op die manier zijn we 100% zeker dat jouw betonnen dakpannen de best mogelijke behandeling krijgen aan de best mogelijke prijs. Daarom maken wij met plezier een gratis prijsvoorstel op.

mos hydrofuge betonpan

Technische dienst

Mos Protect is steeds bij jou in de buurt. Wij hebben technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Je kan ons bereiken op het gratis nummer 0800 / 62 268.

Technische dienst

Je betonnen dakpannen ontmossen? Ontdek hoe wij jou kunnen helpen

Laat GRATIS een van onze experten langskomen.

referenties mos