Mos verwijderen? Laat dit over aan een expert!

Met het verwijderen van mos herstel je je woning niet alleen in zijn volle glorie maar verbeter je ook de kwaliteit van je woning. Daarnaast kunnen mos en algen je dak poreus maken, met lekkages als gevolg. Op tijd ingrijpen, is dus essentieel.

Waarom mos laten verwijderen door een expert als Mos Protect? Simpelweg omdat wij alles weten over mos en zijn schadelijke gevolgen. Mos is een natuurlijk verschijnsel en is te wijten aan een gebrekkige luchtcirculatie in de dakconstructie. Dit gebrek vormt de basis voor de ontwikkeling van algen, mossen en korstmossen. Daken in een omgeving met bossen of bomen alsook dakzijdes die te weinig zonlicht zien, zijn hier extra gevoelig voor.

Vraag een gratis plaatsbezoek aan voor:

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2/2

mos verwijderen

Waarom mos verwijderen?

Mos heeft heel wat rechtstreekse schadelijke gevolgen voor je dak. Mos wurmt zich overal tussen waar het kan, en zo ook tussen je dakpannen. Over de jaren heen worden je dakpannen beetje bij beetje verschoven, waardoor ze makkelijker los kunnen komen bij hevige wind of storm. Daarom is het belangrijk om mos te verwijderen voordat het zich daadwerkelijk tussen je dakpannen kan wringen. Als je dit te lang uitstelt, moet je misschien een gloednieuw dak laten plaatsen. Deze kost valt natuurlijk niet te vergelijken met de prijs voor het verwijderen van mos. Beter voorkomen dan genezen dus.

Bovendien zorgen mos en algen ervoor dat je dakpannen, dakplaten of dakleien poreus worden. Door deze kleine gaatjes kan regenwater binnendringen in je dak, met vochtproblemen binnenshuis tot gevolg. Vochtproblemen kunnen vieze plekken op je muur veroorzaken, een muffe geur enz. En alsof dit nog niet erg genoeg is, kan het zelfs schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid, zoals luchtwegklachten, -infecties of allergische reacties.

Mos en algen vormen hele kleine gaatjes in je dakpannen, dakplaten of dakleien. Zo sijpelt regenwater je dak in. Als het begint te vriezen, zet dit water uit en komen er barsten en scheuren in het dak, met ernstige lekkages tot gevolg.

Door mos en algen krijgt je dak een vuile, groene schijn. Hierdoor lijkt je woning onverzorgd. Het verwijderen van mos is daarom niet alleen belangrijk voor de kwaliteit van je woning, maar ook voor de uitstraling. Na een grondige reiniging van het dak ziet het er weer als nieuw uit. Zo stijgt je woning meteen in waarde.

Het probleem kan zich verleggen naar je dakgoot. Zo kan mos voor verstopping zorgen als het regent. Hierdoor kan het water niet goed weglopen, met als gevolg dat het over de rand stroomt. De kans is groot dat tijdens hevige regenbuien het mos in je dakgoot loskomt en mee gespoeld wordt in de regenpijp, wat allerlei narigheden tot gevolg heeft.

Mos dat via je regenpijp in je regenput terechtkomt, zorgt voor een vermindering van de kwaliteit van je regenwater. Mossen kweken zich namelijk verder in je regenput.

Mos verwijderen: onze professionele en duurzame behandeling

Een goede voorbereiding is noodzakelijk om bij de reinigingsfase niet enkel het mos zelf te verwijderen, maar ook de worteltjes van het mos. Een mosdodend, biologisch afbreekbaar product wordt minstens 1 week vóór de effectieve reinigingsfase aangebracht opdat ons product volledig tot in de wortels doorgedrongen is. Dankzij deze professionele en duurzame behandeling wordt mos in zijn totaliteit aangepakt.

mosd1

Voor de effectieve reinigingsfase gebruiken we altijd heet water i.p.v. enkel hoge druk. Afhankelijk van het type pan en de graad van het mos, wordt een optimale druk ingesteld. Het water wordt tot minstens 70°C opgewarmd. Deze zachte reiniging kent twee belangrijke voordelen. Als eerste voordeel hebben we dat bij deze temperatuur geen enkel levend mosorganisme overleeft. Het tweede voordeel is dat dankzij het hete water het mos snel loskomt. Dit biedt als extra troef dat jouw dak van een nodeloze, hoge druk gevrijwaard blijft. Bij gebruik van de klassieke hoge druk krijgt de dakpan het hard te verduren omdat dit voor krassen zorgt. Die krassen zijn weliswaar onzichtbaar voor het blote oog, maar doen absoluut geen goed aan de poreusheid van het dak.

mosc2

Nu het dak helemaal schoon is, willen we dit natuurlijk zo lang mogelijk zo houden. Daarom wordt er direct na de reiniging een duurzame, preventieve anti-moslaag voorzien. De kwaliteit van het gebruikte product om deze beschermlaag aan te leggen, bepaalt het aantal jaren dat je dak mosvrij blijft. En juist daarom is het zo belangrijk om voor Mos Protect te kiezen, waar kwaliteit voorop staat.

mosd3.2

Voor betonplaten en leien golfplaten ouder dan 15 jaar voorzien wij een extra fase. Meteen na de reiniging worden er twee lagen duurzame, watergedragen coating aangebracht op het dak. Dankzij deze professionele aanpak krijgen de pannen hun oorspronkelijke kleur terug. Bovendien werken we vaak met de originele coating of verf van de fabrikant. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat je dak er weer splinternieuw uitziet.

mosb4.2

Voordelen van mos verwijderen

 • Dak verkeert opnieuw in uitstekende conditie

 • Levensduur dak neemt toe

 • Zorgeloze recuperatie van regenwater

 • Onmiddellijke waardestijging woning

 • Online opvolging eigen klantendossier

 • Zichtbare controle van resultaat

 • Biologisch afbreekbare producten

 • Kapotvriezen dak wordt vermeden

Wij kiezen voor kwaliteit

Group Protect, ons moederbedrijf, beschikt over het Construction Quality-label. Dit is het op maat van de bouwsector gemaakt alternatief voor de ISO-normen. Administratieve kwaliteit, vaktechnische kwaliteit en klantentevredenheid zijn de belangrijkste pijlers. Zoals je kan zien, gaan wij veel verder dan enkel het aanbieden van een ontmossing op maat van jouw dak.

Dit label wordt enkel toegekend aan aannemers die:

 • Er niet voor terugdeinzen om hun klanten bikkelharde garanties te bieden over de kwaliteit van de werken.
 • Hun onderneming met een langetermijnvisie leiden.
 • Succes niet zien als een eindbestemming, maar als een logisch gevolg van een doorgedreven beleid dat in het teken staat van kwaliteit.

Construction Quality maakt deel uit van het WTCB. Meer info vind je terug op www.constructionquality.be en www.wtcb.be

Construction Quality

Een mosvrij en beschermd dak. Onze tevreden klanten

“Ik had eerst wat schrik want mijn ouders hadden hun dak laten reinigen door een zelfstandige en het was een ramp, maar met Mos Protect ging alles goed. Alles werd proper achtergelaten, ik ben zeer tevreden over de uitvoeringen en raad ze zeker en vast aan.” 

Familie De Troye, 9300 Aalst

Gespecialiseerde apparatuur

Elk type dak wordt met zorg behandeld! Zo hebben we een brede waaier aan gespecialiseerde apparatuur. Er wordt ook steeds gebruik gemaakt van de juiste manier van betreedbaarheid en bereikbaarheid om zo uitvoeringsschade uit te sluiten. Dit vertaalt zich in optimale werkomstandigheden van onze vaklui. Hierdoor kan men veilig, snel én efficiënt te werk gaan.

Doeltreffende producten

Het gebruikte mosdodend product is specifiek ontwikkeld voor de ontmossing van daken en voldoet aan alle eisen die door de officiële instanties opgelegd worden. Dankzij de kwaliteit van onze doeltreffende producten zijn kleurveranderingen en vlekken op dakgoten en schouwen uitgesloten.

Hetzelfde geldt voor de preventieve anti-moslaag die na de reinigingsfase voorzien wordt. Onze doeltreffende producten zijn duurzaam maar toch biologisch afbreekbaar waardoor het milieu gerespecteerd wordt. Omdat zo’n coating noodzakelijk is, wordt er steevast voor een watergedragen product gekozen. Om een optimale dekking te verkrijgen, worden er twee lagen aangebracht.

Conclusie: een onberispelijke en efficiënte uitvoering is waar wij als vaklui garant voor staan. Onze kwalitatieve behandeling is niet zomaar een hol begrip. Ter bescherming van de consument zijn er op vandaag uniforme onderhoudsvoorschriften van de fabrikanten van dakbedekkingsmateriaal in de maak. Deze voorschriften komen geen dag te vroeg omdat zo extern bevestigd wordt dat de behandeling door Mos Protect de juiste is.

Doeltreffende producten - Mos verwijderen

Blauwe Lening

Iedereen heeft recht op een gereinigd dak boven zijn hoofd. Dat is de missie waar we steeds naar streven. Niet alleen door het vakmanschap en de expertise in ontmossing. Ook door het aanbieden van een Blauwe Lening. Deze financiële formule zorgt ervoor dat jij op jouw eigen ritme kan betalen.

Blauwe Lening

Wat is de prijs voor het verwijderen van mos?

Voor we de prijs voor het verwijderen van mos bepalen, is het belangrijk om te weten dat wij bij Mos Protect gaan voor een uiterst kwaliteitsvolle behandeling, waarbij je dak zo lang mogelijk schoon blijft. Om dit te garanderen, brengen wij na een grondige reiniging, ook nog een beschermlaag aan op je dak. Het spreekt voor zich dat enkel een dakreiniging goedkoper is dan een reiniging waarbij ook een beschermlaag wordt aangebracht. Toch zal onze aanpak je ongetwijfeld voordeliger uitkomen aangezien je een langdurig resultaat krijgt.

Om een vaste prijs, volgens optimale prijs-kwaliteitverhouding te kunnen bepalen, houden we altijd rekening met alles wat nodig is om mos te verwijderen.

De soort behandeling hangt af van verschillende factoren. Het type dakpan en de leeftijd ervan bepalen uiteraard mee de prijs. Aan een dak van 30 jaar oud is er heel wat meer werk dan aan een dak van 5 jaar oud.

Aangezien elk dak anders is, kunnen we niet zomaar snel een prijs geven. Pas na een grondige diagnose door een van onze experts, kunnen we een exacte prijs bepalen. Zo zijn we zeker dat jouw dak de best mogelijke behandeling krijgt aan de best mogelijke prijs. Vandaar maken wij met plezier een volledig gratis prijsvoorstel op.

prijs voor het verwijderen van mos

Technische dienst

Mos Protect is steeds bij jou in de buurt. Wij hebben technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Je kan ons bereiken op het gratis nummer 0800 / 62 268.

Technische dienst

Klare taal in het verwijderen van mos

Mos Protect is het enige bedrijf in de sector dat zelfs na de opmaak van het klantendossier volledig klare taal spreekt.

Elke klant kan met een persoonlijke code op ons uniek internetportaal steeds het verloop van de werken volgen.

Het wordt gesynchroniseerd met ons interne IT-omgeving zodat je steeds op de hoogte bent van het verloop van jouw klantendossier.

Klare taal in het verwijderen van mos

Mos verwijderen? Ontdek hoe wij jou kunnen helpen

Laat GRATIS een van onze experten langskomen.

referenties mos