Laat je leien dak ontmossen door een professional

Door de jaren heen ontsnapt je leien dak helaas niet aan kwaaltjes zoals mos en algen. Dit hindert niet alleen het uitzicht van je woning, maar heeft ook schadelijke gevolgen voor de constructie van je leien dak. Daarom is het belangrijk om je dak tijdig te laten ontmossen door een professional zoals Mos Protect.

Vraag een gratis plaatsbezoek aan voor:

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2/2

leien dak ontmossen

De schadelijke gevolgen van mos op je leien dak

Mos heeft heel wat schadelijke gevolgen voor je leien dak. Mos wringt zich overal tussen waar het kan, en zo ook tussen je leien dakpannen. Over de jaren heen worden de dakpannen langzaamaan verschoven. Dit heeft tot gevolg dat ze gemakkelijker los kunnen komen bij stevige wind of storm. Daarom is het van groot belang om je leien dak tijdig te laten ontmossen, alvorens het zich effectief tussen je dakpannen wurmt. Als je te laat bent, is het niet uitgesloten dat je een volledig nieuw dak zal moeten laten plaatsen. Deze kost ligt uiteraard veel hoger dan de prijs van het ontmossen van je leien dak. Beter voorkomen dan genezen dus.

Bovendien zorgen mos en algen ervoor dat je leien dakpannen poreus worden. Door deze minuscule gaatjes kan er regenwater binnendringen in je dak, met vochtproblemen binnenshuis als gevolg. Vochtproblemen kunnen leiden tot vieze plekken op je muur, een muffe geur en zelfs tot schadelijke gevolgen voor je gezondheid zoals luchtwegklachten, allergische reacties en luchtweginfecties.

Zoals gezegd zorgen mossen en algen voor hele kleine gaatjes dakleien. Zo dringt er regenwater binnen in je dak. Als het begint te vriezen, zet dit water uit en komen er barsten en scheuren in het dak, met ernstige lekkages tot gevolg. 

Door mos en algen krijgen je leien dakpannen een vuile, groene schijn. Hierdoor krijgt je woning een onverzorgde look. Het ontmossen van je leien dak is dus niet alleen belangrijk voor de kwaliteit, maar ook voor de uitstraling. Door je leien dak grondig te laten ontmossen, ziet het er terug als nieuw uit. Zo stijgt je woning meteen in waarde.

Bij mosgroei op het dak, is het logisch dat dit fenomeen zich verder verspreid naar je dakgoot. Mos zorgt vervolgens voor verstopping als het regent. Als gevolg kan het water niet goed weglopen, waardoor het over de rand stroomt.
Bij hevige regenbuien is de kans groot dat het mos in je dakgoot loskomt en mee gespoeld wordt in de regenpijp. Dit kan allerlei narigheden tot gevolg hebben.

Mos dat via het leien dak en de regenpijp in je regenput terechtkomt, zorgt voor een vermindering in de kwaliteit van het regenwater. Mossen kweken zich namelijk verder in je regenput.

Leien dak ontmossen:
onze professionele en duurzame behandeling

Een goede voorbereiding is noodzakelijk om bij de reinigingsfase niet enkel het mos zelf te verwijderen, maar ook de worteltjes van het mos op je leien dak. Een mosdodend, biologisch afbreekbaar product wordt minstens 1 week vóór de effectieve reinigingsfase aangebracht zodat ons product gegarandeerd ten volle tot in de wortels gedrongen is. Deze professionele en duurzame behandeling zorgt ervoor dat mos in zijn totaliteit aangepakt wordt.

FASE 1: voorbereiding - leien dak ontmossen

Voor de effectieve reinigingsfase werken wij steeds met heet water i.p.v. enkel hoge druk. Afhankelijk van het type pan en de graad van het mos, wordt een optimale druk ingesteld. Het water wordt tot minstens 70°C opgewarmd. Deze zachte reiniging brengt twee belangrijke voordelen met zich mee. Als eerste voordeel hebben we dat bij deze temperatuur geen enkel levend mosorganisme overleeft. Het tweede voordeel is dat dankzij het hete water het mos snel loskomt. Dit biedt als extra troef dat jouw leien dak van een nodeloze, hoge druk gevrijwaard blijft. Bij gebruik van de klassieke hoge druk krijgt de leien dakpan het hard te verduren omdat dit voor krassen zorgt. Die krassen zijn weliswaar voor het blote oog onzichtbaar maar doen absoluut geen goed aan de poreusheid van het leien dak. 

FASE 2: reiniging - leien dak ontmossen

Nu het leien dak volledig schoon is, is het vanzelfsprekend dat we dit het liefst zo lang mogelijk zo houden. Daarom wordt er meteen na de reiniging een duurzame, preventieve anti-moslaag voorzien. De kwaliteit van het gebruikte product om deze beschermlaag aan te leggen, bepaalt het aantal jaren dat je leien dak mosvrij blijft. En juist daarom is het zo belangrijk om voor Mos Protect te kiezen, waar kwaliteit voorop staat.

FASE 3: beschermlaag - leien dak ontmossen

Indien je dat wenst, voorzien wij een extra fase voor betonplaten en leien golfplaten die ouder zijn dan 15 jaar. Meteen na de reiniging worden er 2 lagen duurzame, watergedragen coating aangebracht op het dak. Dankzij deze professionele aanpak krijgen de pannen hun oorspronkelijke kleur terug. Bovendien werken we vaak met de originele coating of verf van de fabrikant. Zo zorgen we ervoor dat je dak er terug splinternieuw uitziet.

FASE 4: afwerking - leien dak ontmossen

Voordelen van een leien dak ontmossen

  • Onmiddellijke waardestijging van je woning

  • De levensduur van je dak neemt toe

  • Zorgeloze recuperatie van regenwater

  • Het dak verkeert opnieuw in uitstekende conditie

  • Kapotvriezen van de dakbedekking wordt vermeden

  • Biologisch afbreekbare producten

Een ontmost en beschermd dak. Onze tevreden klanten

Ik had eerst wat schrik want mijn ouders hadden hun dak laten reinigen door een zelfstandige en het was een ramp, maar met Mos Protect ging alles goed. Alles werd proper achtergelaten, ik ben zeer tevreden over de uitvoeringen en raad ze zeker en vast aan.

Familie De Troye, 9300 Aalst

Blauwe Lening

Iedereen heeft recht op een ontmost dak boven zijn hoofd. Dat is de missie waar we steeds naar streven. Niet alleen door het vakmanschap en de expertise in het ontmossen van leien daken. Ook door het aanbieden van een Blauwe Lening. Deze financiële formule zorgt ervoor dat jij op jouw eigen ritme kan betalen.

Blauwe Lening

Wat is de prijs voor het ontmossen van je leien dak?

Voor we de prijs voor het ontmossen van je leien dak bepalen, is het belangrijk om te weten dat wij bij Mos Protect willen gaan voor een uiterst kwaliteitsvolle behandeling, waarbij je leien dak zo lang mogelijk schoon blijft. Om dit te garanderen, brengen wij na een grondige reiniging, ook nog een beschermlaag aan op je leien dak. Het spreekt voor zich dat enkel een dakreiniging goedkoper is dan een reiniging waarbij ook een beschermlaag wordt aangebracht. Maar uiteindelijk zal onze aanpak je ongetwijfeld voordeliger uitkomen aangezien je een langdurig resultaat krijgt.

Om een vaste prijs, volgens optimale prijs-kwaliteitverhouding te kunnen bepalen, houden we steeds rekening met alles wat het ontmossen van een leien dak en het behandelen ervan met zich meebrengt.

Wat is de prijs voor het ontmossen van je leien dak?

Technische dienst

Mos Protect is steeds bij jou in de buurt. Wij hebben technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Je kan ons bereiken op het gratis nummer 0800/62 268.

Technische dienst

Je leien dak ontmossen? Ontdek hoe wij jou kunnen helpen.

Laat GRATIS een van onze experten langskomen.

referenties mos